Mijn lichaam trok aan de rem...

Jarenlang was het eerder regel dan uitzondering dat ik moe wakker werd. Als ik ’s avonds in bed kroop hoopte ik op een goede nacht. Maar meestal werd ik na een slechte nacht, niet uitgerust wakker. Een nieuwe drukke dag brak aan. “Hoe ga ik dit volhouden?” dacht ik bij mezelf. Ik had het gevoel dat ik geleefd werd. Ik was meer bezig met alle ballen in de lucht houden, dan écht van de dingen in mijn leven genieten. Mijn hoofd was vol en stond altijd aan, ik ging van het één door naar het ander, en pakte niet voldoende rust. En als ik dan wel mijn rust pakte, kon ik niet zo goed ontspannen en opladen als ik zou willen.
anne formsma

De balans was ver te zoeken

Ik wilde alles uit het leven halen, zat niet stil. De balans was ver te zoeken, ambitieus als ik was had ik de lat veel te hoog gelegd voor mezelf, op alle vlakken. Hierdoor kreeg ik op den duur spanningsklachten. Steeds vaker had ik last van hoofdpijn en de spieren in mijn schouders leken net staalkabels. Mijn energie liep verder terug, ik kreeg een korter lontje en zat minder lekker in mijn vel. Maar luisteren naar mijn lijf deed ik niet, ik móest door! Want het werk wachtte op me en daarnaast had ik nog zoveel andere plannen. Ik besefte me wel dat ik me niet top voelde, maar mijn verantwoordelijkheidsgevoel en wilskracht wonnen het. Dus ik ging dóór, totdat ik niet meer verder kon. Mijn lijf trok aan de noodrem (letterlijk ging ik onderuit) en ik kreeg een burn-out. Ik werd gedwongen om de rust te nemen die ik zo nodig had. Helaas duurde het herstel van mijn burn-out onnodig lang. Zó zonde want deze periode was op zijn zachtst gezegd geen pretje.

"Als jij geen rust neemt, dan neemt je lichaam het voor je"

anne formsma

Mijn missie als psycholoog

Toen eindelijk mijn energie terug kwam en ik weer up and running was (nu wat rustiger dan ervoor), ben ik me verder in stress gaan verdiepen. Hoe kan het dat er een ware stress epidemie is? Wat gaat er fout? En wat kunnen we doen om in balans te komen en ons fijnste leven te leiden? Ik heb me er echt in vastgebeten, meerdere opleidingen gevolgd, wetenschappelijk onderzoek gedaan en het vanuit verschillende disciplines bestudeerd. Hierdoor zag ik uiteindelijk het totaalplaatje en vond de sleutel tot minder stress en een fijner leven. “Dit moet iedereen weten!” dacht ik. Ik schrok (en schrik) er nog steeds van dat er zoveel misinformatie en mythes de ronde doen. Mijn missie als psycholoog en stress specialist is daarom ook om deze kennis te delen. Zodat zoveel mogelijk mensen meer energie hebben en lekker in hun vel zitten. Zodat iedereen het leven kan leiden waar ze van dromen.. Ik neem je heel graag mee in wat ik heb ontdekt!

Als je mij echt zou kennen dan zou je weten dat:

En nu is het jouw beurt

Ik ben oprecht heel benieuwd naar jou! Wie ben jij? Waar loop je tegen aan? Wat zou je anders willen zien? Waar droom je van?

Ik vind het leuk om wat van je te horen! Ook als je denkt dat ik iets voor je kan betekenen. Laat het me weten via het contactformulier, dan antwoord ik je zo snel mogelijk!

Scroll naar boven